top of page

צוות אמנותי

צורות גרפיות1.png

מנהל אמנותי

צורות גרפיות1.png

מייסד ומנהל אמנותי של ארגון 'קהילות שרות פיוט וניגון' בשנת 2002 והובלתו להיות מוביל במהפכת השירה והמוזיקה היהודית בימינו דרך הוכחת התפיסה שהפיוט רלוונטי לצבורים רחבים, חדשים ומגוונים, כולל נשים שהיו מודרות מתחום זה, חממה ליוזמות פיוט חדשות דוגמת אתרי פיוט ומקהלות, שורה של הרכבי מוזיקה חדשים היוצרים ומבצעים בהשראת תרבות הפיוט, יצירת קאנון חוצה מסורות, חמש-עשרה, כולל נשכחות שמצאו בית ותחיה מחודשת בקהילות שרות. עם קהילות שרות זוכה בפרס Flegg,: "כאות הוקרה על הישג רב שנים בחשיפת אוצרות הפיוט של עדות ישראל למעגלים רחבים בישראל, ועל תרומתו החשובה לקידום ולהעמקה של ההבנה והשיתוף התרבותי בין קהלים שונים בחברה הישראלית", וכן בפרס ע"ש רונית איבגי מטעם אוניברסיטת הנגב בבאר-שבע והארגון העולמי של יוצאי צפון-אפריקה כ"הערכה עצומה לפועלך והישגך בהקמת וניהול ארגון קהילות שרות וניהולו". 

עוד על יוסי אוחנה

יוסי אוחנה_מנהל אומנותי.jpg

יוסי אוחנה

מנהל אמנותי

פס הפרדה1.png
צורות גרפיות3.png

פייטנים

צורות גרפיות3.png
צורות גרפיות3.png
המוזיקאית והפייטנית שיר יפרח – מסורת מרוקו

פייטנית, בת 20, גרה ביישוב ניצן בוגרת בית הספר "פלך" והקונסרבטוריון "אקדמא" שבאשדוד (2012-2017).בוגרת במגמת מוזיקה.

נכנסה לעולם הפיוטים ככר מגיל 9. הצטרפה  לארגון "קהילות שרות", דרכו נחשפה לפיוטים רבים ממסורות שונות. המשכה את לימודי הפיוט גם באופן פרטני, בעיקר ממסורת מרוקו.
מופיעה בדרך קבע ברחבי הארץ ובחו"ל במופעי פיוטים ומוזיקה אנדלוסית עם הרכבים שונים.
סולנית בסדרות המנויים של התזמורת האנדלוסית הישראלית אשדוד. מנחה ופייטנית פעילה בקהילות שרות פיוט לקהל בוגרים וילדים.

שיר יפרח.jpg
פס הפרדה_מופעים.png
צורות גרפיות3.png
הפייטן הרב מנחם נאבת  - מסורת ספרד ירושלים

הרב מנחם נאבת, חזן ופייטן במסורת הספרדית-ירושלמית, שלה זיקה חזקה למסורת המוזיקה המזרח-תיכונית הגדולה, הערבית כמובן. מנחם מרצה לפילוסופיה כללית ויהודית וכותב ויוצר בתחום ההגות היהודית. מנחם אוטודידקט גדול, כתב ספר בגיל 25 – 'לרגעים תבחננו' – על רעיון התשובה ביהדות, שונה מהתפיסה השטחית של מושג זה.

נאבת, נולד וגדל בשכונת 'קריית משה' ובעצם המורה הראשון שלו למקאמים הערבים בשימוש המסורת הירושלמית, היה אבא שלו, בעצמו חזן ואנו יודעים שבית-הכנסת

הירושלמי על המקאמים המלווים את תפילותיו ופיוטיו, הוא בית-ספר מצוין והכנה מעולה להעמקה במוזיקה הערבית

מה שמעניין הוא שהוריו ממוצא אלג'יראי ועלו מצרפת, ולדעתי זה אחד המפתחות להיותו בן-אדם שחי בין עולמות שונים, ומרגיש בבית בכולם בלי להיות שייך בלעדית לאחד מהם

מנחם גדל והתחנך בשכונה במוסדות של הזרם החרדי-ליטאי, בישיבת פוניבז'הידועה

בבני-ברק, כשבמקביל הופיע בערבי שירת פיוטים וחזנות, ובערבי – תחזיקו את הכסא - שירה ערבית בליווי עוד בירושלים ובבני-ברק ורמת גן

מנחם מוביל את עונג השבת בבית הכנסת החלאבי המפורסם עדס בשכונת נחלאות בירושלים ומוקדש לשירה הערבית וביטויה בפיוטים בני-זמננו

זו השנה השניה בס"ה שמנחם מלמד בקהילות שרות בירושלים, תל-אביב, ראשון לציון,

אשקלון ומקומות נוספים, ולאחרונה גם השתתף בסרטונים עם הפיוטים "עת שערי רצון" ו-יעלה יעלה

מנחם נאבת.jpg
פס הפרדה_מופעים.png
צורות גרפיות3.png
המוזיקאי הרב תחומי  - נתנאל זלבסקי

נתנאל זלבסקי - מוזיקאי רב תחומי (זמר, כנר, גיטריסט, מלחין ומעבד). אני מגיע ממשפחה מוסיקאלית, אבי צבי זלבסקי הוא מלחין ותיק במוסיקה היהודית בת זמננו.
הופעתי כזמר אופרה וכמנצח במקהלות חזנות.
לפני מספר שנים הקמתי הרכב - "אנסמבל אל ההרים" איתו הפקתי אלבום של שירים ופיוטים הקשורים לימים הנוראים.
מזה כ-6 שנים מנחה קבוצות ללימוד פיוטים במסורת חסידות ואשכנז, ב"קהילות שרות" - ארגון אשר שם לו למטרה להנחיל ולהפיץ פיוטים ומסורות שונות בקרב קהילות ישראל. דרך "קהילות שרות" יצרתי קשר עם הפייטנית המרוקאית - שיר יפרח, ובשנתיים האחרונות יצרנו פרויקט משותף בו אנחנו נותנים עיבודים מחודשים לפיוטים וניגונים ממסורות מוסיקליות שונות ומעצבים אותם ליצירה ישראלית חדשה.

נתנאל זלבסקי
פס הפרדה_מופעים.png
צורות גרפיות3.png
המוזיקאי והפייטן  - שרלי זריהן

נולד בעיר רבאט שבמרוקו בשנת 1959, עלה לישראל בגיל ארבע. למד וספג פיוט שירה

וחזנות כבר מגיל צעיר ממורו ורבו ר' שלמה וענונו ז"ל שהיה ממחה בשירת הבקשות
.והאלא האנדלוסית ועוד ז'אנרים בתחום
כבר מגיל צעיר שרלי כיכב על במות באירועי משפחה ובית ספר בקולו ובסגנון שירתו. למד חינוך במכללת קיי והיה מוביל את שירת הבקשות (מוקדאם) בעיר אשקלון תוך כדי נגינה
על כלי נגינה עוד ופיוטים. הופיע רבות כסולן ונגן עם התזמורות האנדלוסיות בישראל ועוסק בהדרכה והוראה בקהילות שרות פיוט מזה שנים מספר

שרלי זריהן - פייטן קהילת מסורת מרוקו.jpg
פס הפרדה_מופעים.png
צורות גרפיות3.png
המוזיקאי אבטה בריהון - מסורת יהדות אתיופיה

אַבָּטֶה בָּרִיהוּן יליד אתיופיה למד בבית הספר למוזיקה של אוניברסיטת אדיס אבבה והתמחה בשירה ונגינת סקסופון. מגיל 16 היה חבר בתזמורת הצבאית האתיופית, עמה ניגן בסקסופון ברחבי המדינה ובגוש הקומוניסטי ואף בקוריאה הצפונית. בהמשך ניגן בתיאטרון הלאומי האתיופי ולצד הזמר הנודע מחמוד אחמד, עמו הופיע ברחבי העולם. בגיל 21 הקים הרכב ג'אז משלו, שעמו יצא לסיבובי הופעות באירופה שלוש פעמים בשנה.
עם העלייה ארצה בעקבות משפחתו, נתקל בתחילה בקשיים להגשים את חלומו להיות מוזיקאי בישראל, עליהם התגבר בהמשך, והפך להיות מוזיקאי מוביל בישראל.
במסגרת אנסמבל תזטה שר אבטה מזמורי כיסופים לירושלים של שלמה אבן גבירול ויהודה הלוי, במתכונת מזמורי הכיסופים לירושלים של ביתא ישראל. בהמשך עשה עיבודים לתפילה ששרים הקייסים בחגים וביום הכיפורים. התפילה, הנישאת בשפת הקודש השמית געז, משמרת ניגון עתיק במקצב הדומה במפתיע לבלוז. 
אבטה בריהון הלחין בצורה מופלאה מזמורי תהלים בנוסח המוזיקה האתיופית, ולימד ברוב קהילות הפיוט של קהילות שרות חומרים אלה שהתקבלו בהתפעלות ושמחה.
אבטה מלמד בקהילות שרות ב6 השנים האחרונות.

אבטה בריהון.jpg
פס הפרדה_מופעים.png
צורות גרפיות3.png
מוזיקאי זמר ויוצר - אמיתי אריכא - מסורת תימן

מוזיקאי, זמר ויוצר. מלקט מגיל צעיר מנגינות שורשיות ממורשת תימן העברית, חוקר את ביצועיהן המגוונים ומבצע אותן בעצמו.

חניך של כל אותם ישישים יקרים שהקשיב להם בצמא בבתי הכנסת ממורשת תימן, בהתכנסויות החגיגיות ובישיבות הג'עלה המסורתיות.

למד מוזיקה בבית הספר למוזיקה קלסית מזרחית במוסררה ירושלים וב"רימון" ברמת   השרון

הקים את פרויקט ה – D-ONE שמבצע מוזיקה חדשה לשירת הדיוואן והתפילה ממורשת תימן ושותף בפרויקטים אמנותיים נוספים הקשורים בעולם מוזיקלי זה

מלמד את שירת הדיוואן במסגרת סדנאות ברחבי הארץ למבוגרים ולילדים ועוסק בפיתו אסכולת ניסוח ולימוד של הסגנון

PHOTO-2024-08-11-11-55-08.jpg
פס הפרדה_מופעים.png
צורות גרפיות3.png
הפייטנית והזמרת ג'נט שרה יהודיאן – מסורת יהדות פרס

ג'נט ילידת טהראן לאב שהיה חזן ופייטן ידוע בפרס, ושימש למעשה המורה הראשון שלה למוזיקה ולשירת הפיוטים.  למדה ושרה מוזיקה פרסית במקהלת הילדים של הרדיו הממלכתי הפרסי. 
בגיל 15 עלתה ארצה והמשיכה בחינוכה המוזיקלי אצל יצחק רפואה, גדול המוזיקאים הפרסים בארץ.
בשנת 1989 הקימה את אנסמבל ״שיראז" ובה נגנים מן הטובים בארץ, והעלתה בתיאטרון ירושלים קונצרט למוסיקה פרסית קלאסית, פולקלורית ויהודית, שזכתה לתגובות מדהימות. מאז ,המשיכה להופיע בפסטיבלים בינלאומיים רבים באירופה ובארץ. 
ג'נט יהודיאן מובילה את הוראת וביצוע המוזיקה הפרסית בקהילות שרות בתשע השנים האחרונות. לאחרונה שוקדת על חומרים מקוריים שלה בהשראה פרסית. השיר "חדרי הלב", שהלחינה למילותיו של יענקל'ה רוטבליט, מושמע מדי פעם ברדיו. 
ג'נט עזבה את עולם הרפואה בו היא מחזיקה בתואר שלישי כדי להשקיע את כל מעייניה ומרצה בשימור והחייאת המוזיקה היהודית הפרסית.

ז'נט יהודיאן.jpg
פס הפרדה_מופעים.png
צורות גרפיות3.png
המוזיקאית והפייטנית כוכבה לוי – מסורת לדינו

כוכבה לוי למדה אצל המורה הענק לשירת לדינו יצחק לוי (לו היתה נשואה עד מותו), וספגה ממנו ודרכו תורה גדולה של שירת הלדינו לגווניה, כולל פיוטים למעגל השנה, למעגל החיים ולכל עת. היא ממשיכה את מפעל חייו ופועלת כמורה ומבצעת להנחיל את מורשת שירת הלדינו. 
כוכבה לוי הופיעה עם בתה, יסמין לוי, בקונצרטים בספרד ובשבדיה, וכמובן גם בישראל. כוכבה מלמדת בקהילות שרות 5 שנים, לפני-כן לימדה עשרות שנים במסגרות אחרות.         

כוכבה לוי.jpg
פס הפרדה_מופעים.png
צורות גרפיות3.png
הפייטן והמוזיקאי ארז עבדאן - מסורת ספרד-ירושלים/חאלב

פייטן וחזן במסורת הספרדית-ירושלמית/חלאבית ונגן קאנון. מוביל פיוט ספרדי-ירושלמי חאלבי בקהילות שרות, זו שנה שמינית.
ארז עבדן גדל מגיל 4 בבית הכנסת הגדול עדס בו שימש אביו אברהם עבדן ז"ל כגבאי המיתולוגי במשך עשרות שנים וגם נמנה על פייטני בית הכנסת. ב'עדס' "אוניברסיטת הפיוט" למד פיוטים ממסורת חאלב ספרד ירושלים.
בין מוריו הפייטנים מדור הענקים אליהו לוי (ממייסדי הבקשות בירושלים), מוני טבעוני, אליהו ור ושלמה לוי. ארז למד לנגן בקאנון מאברהם דוד הכהן, מנגני הקאנון המפורסמים בעירק וישראל ותורת המקאם אצל פרופ' יעקב כהן מאוניבסיטת בר אילן.
בנוסף להיותו מבצע ומורה נפלא לביצוע קולי של הפיוטים, נחשב ארז עבדן לאחד המומחים הגדולים בתורת המקאם.                                                

ארז עבדן.jpg
פס הפרדה_מופעים.png
צורות גרפיות3.png
הפייטנית והזמרת גילה בשארי  -  מסורת יהדות תימן

גילה בשארי היא בעלת קול ייחודי ועצמתי, בעלת יידע מקיף בשירת הפיוט התימנית, ומצויה בשורה הראשונה של בכירי הפייטנים בקהילת יוצאי תימן.
אביה של גילה בשארי היה חזן ופייטן ידוע וראש להקת מוזיקה תימנית לשמחות, שהרפרטואר בהן היה ברובו פיוטים.  בזכות נועזות אביה שעמד על כשרונה הענק, למדה גילה את תורת השירה והפיוט ככל אחיה ללא סייג.                                                                                                                                                            
לגילה בשארי שליטה גם במסורות נוספות, דוגמת שירת הלאדינו, שירים נפוליטניים ושירים עבריים.
הופעתה הבימתית הראשונה נערכה ב-1982 וזכתה להצלחה יוצאת דופן, עת שרה את יצירתו של מארק קופיטמן "לקול הזיכרון" לצד התזמורת הסימפנית ירושלים ובניצוחו של גארי ברתיני. ב-1986 פתחה גילה בשארי, בקריירה בינלאומית כשהצטרפה לתזמורת הפילהרמונית הישראלית, בניצוחו של זובין מהטה, בסיור הופעות באירופה ובארה"ב. בביקורים נוספים ב-1987 וב-1988 בארה"ב עם הפילהרמונית הישראלית, זכו הופעותיה בקרנגי הול ובמרכז קנדי להתלהבות רבה. גילה בשארי הופיעה עם תזמורות מפורסמות כמו הפילהרמונית של פילדלפיה, רשות השידור של גרמניה, התזמורת הפילהרמונית הלאומית של פולין והתזמורת הפילהרמונית של סנט פטרבורג. בשנת 1990 זכתה גילה בשארי לפרס המועצה לתרבות בישראל, על ביצועיה המוזיקליים המיוחדים והראויים לציון.
גילה הופיעה כנציגת שירת תימן במיטב הבמות בעולם כמו הקרנגי הול, קנדי סנטר ועוד ועם מיטב התזמורות בעולם: הפילהרמונית הישראלית, הסימפונית של פילדלפיה, בניצוחם של גארי ברטיני. 
גילה בשארי מביאה את יופייה של שירת יהדות תימן ואת המטען הרוחני העצום האצור בשירה ייחודית זו דרך שירי טקס החתן והכלה, שירי אהבה, שירי הווי ושירים שתורגמו במיוחד לעברית. 
גילה בשארי מלמדת בקהילות שרות שירה ופיוט יהדות תימן 14 שנים, והיתה סולנית במספר רב של אירועי שירה ופיוט יהדות תימן שקהילות שרות ארגן ברחבי הארץ.

גילה בשארי - פייטנית מסורת קהילת תימן.jp
פס הפרדה_מופעים.png
צורות גרפיות3.png
הפייטנית טובה קשטיאל - מסורת יהדות קוצ'ין הודו

טובה קשטיאל היא הדמות המרכזית בשימור ותחיית מסורת הפיוט ושירת הנשים, כולל שפת המליאלאם של יהדות קוצ'ין ב-20 השנה האחרונות. הקימה והנחתה קבוצות שירה במושבי הקהילה במסילת ציון ונבטים, בהן נלמדו פיוטי קוצ'ין ,שירת הבקשות, ושירת נשים.


טובה הובילה שורת פרויקטים מוזיקליים של הקהילה הקוצ'ינית ובהם, מסע לקוצ'ין והפקת חוברת ובה פיוטים ספורים הווי ומנהגים, אלבום פיוטים ממסורת קוצ'ין, ניהול מוסיקלי של מקהלת נשות נבטים, כתיבת מאמר אקדמי בספר "קוצ'ין מבעד לעדשה"  ועוד.

טובה קשתיאל.jpg
פס הפרדה_מופעים.png
צורות גרפיות3.png
הפייטן רחמים זיני  - מסורת אלג'יריה

רחמים הוא חזן ופייטן ממסורת יהדות אלג'יריה.

כעת, זיני  מאחרוני  מחזיקי מסורת זאת, בפרטיה ודקדוקיה.

רחמים זיני נולד באלג'יריה והספיק, בשנותיו הראשונות, לחוות את המסורת ואת צליליה המיוחדים, בכור התרבות היהודית אלג'יראית, לעתים ספוגה מעט ממוטיבים של מוסיקות עולם כמו, איך לא צרפת, אך גם ספרד ודרום אמריקה.

לאורך שנות ילדותו ונעוריו, רחמים רכש את עולמו הרוחני ומוסיקלי מאת אביו הרב שמעון זיני זצ"ל שכיהן כרבה האחרון של יהדות אלג'יריה.

רחמים שימש כחזן ופייטן בקהילות רבות בצרפת ובישראל. במקביל הוא הופיע בכמה קונצרטים לחזנות וכן השתתף בפסטיבל הבן-לאומי לעוד בירושלים. בד בבד, רחמים זיני מכשיר תלמידים למסורת זו הכובשת - מכישרונות צעירים בני 7 ועד לחזנים מבוגרים.

 

רחמים הצטרף לארגון קהילות שרות, כנציג של מסורת אלג'יריה, ומלמד 14 שנים ברציפות בארגון. קולו הערב בשילוב עם כישרון דידקטי מעמיד אותו בין הפייטנים הבכירים והמוערכים של הארגון. 

רחמים זיני.jpg
פס הפרדה_מופעים.png
צורות גרפיות3.png
יהלה לחמיש

יהלה לחמיש, 29, מוסיקאית ירושלמית, פייטנית, זמרת, מנצחת מקהלות, שחקנית, מנחה סדנאות פיוטים וניגונים ושליחת ציבור. בוגרת תואר ראשון ביצירה רב תחומית מהאקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים. בוגרת המסלול הספרדי בתכנית "אשירה תהילות" להכשרת שליחי ציבור במכון שכטר למדעי היהדות, וכעת מנחה אותו. מופיעה 25 שנים ביחידות, בהרכבים שונים (טנדו, ווקה שבת ועוד) ועם תזמורות.

מנהלת מוסיקלית ומנצחת על המקהלה הארצית בארגון קהילות שרות פיוט וניגון, מורה לפיוט וטעמי המקרא בבי"ס קשת בירושלים, פייטנית ושליחת ציבור בקהילת ציון ובתנועה המסורתית ומובילה את תחום התפילה והניגון במדרשת בית פרת ובקהילת הבוגרים שלה.

 

נהנית לשמוע מוסיקה חדשה, מחבקת את החיים, שמחה ומודה על הדרך, אוהבת אנשים ומאמינה במפגש ובכח של חיוך.

יהלה לחמיש1.jpg
פס הפרדה_מופעים.png
צורות גרפיות3.png
הפייטן והמוזיקאי יוסף טייב פייטן - מסורת תוניסיה

יליד העיר תוניס, בה החל את חינוכו במסורת שירת יהדות תוניסיה, אותה המשיך בצרפת אליה היגרה משפחתו. במקביל ללימודי מוזיקה עבד במעבדת המחקר ובארכיון הקלטות אודיו של רשות השידור הלאומית של צרפת. התמחה בנגינת העוּד.


עם עלייתו ארצה ב- 1991 עבד בפונותיקה, הארכיון הלאומי למוסיקה היהודית, בספריה הלאומית. בישראל המשיך בלימודי המוזיקה ופיתוח הקול במסגרת אוניברסיטת בר-אילן במסלול המורחב המזרחי אצל פרץ אליהו ויאיר דלאל, ובבית - הספר "רננות"  והיה חבר בתזמורת הקלסית המזרחית , אוניברסיטת  בר – אילן, כפייטן מסורת תוניסיה וכנגן עוד. 


ב10 שנים האחרונות מתמחה בחקר ובחידוש המוסיקה האנדלוסית של תוניסיה, הנקראת "מעלוף" , בגרסה העברית שנשכחה  מכל תודעה כבר יותר ממאה שנה.
משמש כפייטן מלמד מסורת הפיוט התוניסאי בארגון "קהילות שרות" 14 שנים.

יוסף טייב.jpg
פס הפרדה_מופעים.png
צורות גרפיות3.png
הפייטן והמוזיקאי מימון מני כהן – מסורת מרוקו

מני מימון כהן פייטן מוביל בסדרות שנתיות של התזמורת האנדלוסית, ובמסגרתן העלה תכניות יחד עם שם טוב לוי, אהוד בנאי, אביתר בנאי ועוד אמנים רבים ידועים. הופיע בפסטיבל "ימי העוד" שם ייצג את שירת יהודי מרוקו וכן באירועי חזנות ופיוט ברחבי הארץ והעולם. בימים אלה שוקד על סט תקליטורים חדש עם שירים של משוררי הרוח של יהדות צפון אפריקה שלא זכו להלחנה.


את עיקר השכלתו המוזיקלית כפייטן רכש אצל  מורו ורבו ר' חיים ביטון, ואצל ר' מאיר אלעזר עטייה את רזי שירת "האלה" האנדלוסית. 


כהן למד פיתוח קול אצל הנדריקסון דניאל, יו"ר מקהלת בית הכנסת הגדול בירושלים. מוביל תחום הפיוט בקהילות שרות משנת 2002 ועד 2017.
מני היה שותף דרך בשנותיה הראשונות של העמותה בביסוסה בקרב הציבור הרחב. 

מימון מני כהן.jpg
פס הפרדה_מופעים.png
צורות גרפיות3.png
הפייטן והמוזיקאי חי חנן ישראל קורקוס – מסורת מרוקו

פייטן וחזן מגיל צעיר במגוון קהילות בארץ ובעולם במסורת יהדות מרוקו, הובילה ב- 4 השנים האחרונות בקהילות שרות עד לסוף שנת תשע"ט.

חי  שר כסולן במגוון רחב של תזמורות ולצד טובי הפייטנים דוגמת רבי חיים לוק. מתמחה במוזיקה האנדלוסית, וכן בשעבי ובדג'ירי לשירת מעגלי החיים והשנה.  חזן מומחה לכל ימות השנה חגים ומועדי ישראל,ובעל קורא בנוסח מרוקאי/ירושלמי.  עבר פיתוח קול מקצועי אצל טובי המורים בארץ ובעולם.

חי קורקוס הוא אמן הטאר, הכלי המחזיק את הקצב במוזיקה האנדלוסית.
משחר נעוריו גדל חי בבית שבו מסורת השירה פיוט והחזנות היו חלק הארי ודרך חיים. משפחת קורקוס ממרכאש ידוע ברבניה אשר לצד הלימוד הקדישו למסורת זו עיתות וזמנים ולכך פייטנים עצומים היו משחרים לבית מדרשם כדוגמת ר' חיים עטר זצ"ל ועוד רבים וטובים. אביו הינו חזנו הקבוע מזה 20 שנה של האדמו"ר דוד חי אבוחצירה שליט"א, ומששמעו הרב עוד לראשונה אמר שזה נועד לגדולות! וכיום חזן וזמר הבית בכל השמחות ואירועי משפחת אבוחצירא.
במקביל לספיגת מסורת הפיוט והתפילות, למד נגינה ב"בית המוסיקה" המרכזי בנהריה.
מוריו המובהקים בפיוט הם שני הענקים במסורת מרוקו, ר' מאיר אלעזר עטיהור' חיים ביטון מהם למד 12 שנים את שירת הבקשות והשירה האנדלוסית.

חי קורקוס.jpg
פס הפרדה_מופעים.png
יגאל דן.jpg
פס הפרדה_מופעים.png

יגאל דן

פייטן מסורת בני ישראל - הודו

צורות גרפיות22.png

מנחים

צורות גרפיות22.png
צורות גרפיות11.png
פיני זרביב - מנחה קבוצת ירושלים (ותיקה)
חובב טבע, שחמט, לשון, היסטוריה ומוזיקה. בעל תואר שני ותעודת הוראה בתנ"ך.


"נולדתי בבית פיוטי - בשבתות ובימים טובים שרים במשפחה פיוטים וניגונים ישנים. למדתי בילדותי אצל ר' חיים לוק פיוטים וקריאה בתורה ובהפטרה, יותר מאוחר נחשפתי לנוסחי עדות שונות - ירושלמי, אשכנז ועוד. בקהילות שרות למדתי פיוטים מורכבים בצורה מדויקת ומהנה".

פיני זרביב.JPG
צורות גרפיות11.png
צורות גרפיות11.png
צורות גרפיות11.png
צורות גרפיות11.png
יפה וגנר - מנחה קבוצת ירושלים (ותיקה)

לידת 1947 בעיר אהוואז שבפרס למשפחה עיראקית.  

לאחר כעשרים שנה של הוראה עברה לעולם ההייטק ,מתכנתת  ובהמשך לימדה  את עיצוב שבבים.

מציירת משוררת וסופרת. פתחה בביתה גלריה בשם נעימה. גלריה שפתוחה חינם לאומנים שונים, ציירים, או פסלים, ותיקים, עולים חדשים וכאלו שרק נולדו.
ספרים מפרי עטה ; כאב הבית , כתמים על הצחוק, הצפייה הצהובה של החרצית, ריח של כחול כביסה ושום, דמעות בגודל החידקל, שפת אם, מטליאה פיסות שקט ,למים אין צבע ,שפת היד הפתוחה.


"אהבתי לפיוט ושירה... 

יפה וגנר.jpg
צורות גרפיות11.png
צורות גרפיות11.png
צורות גרפיות11.png
צורות גרפיות11.png
נועם שלמה - מנחה קבוצת אשקלון 
מוזיקאי ומורה למוזיקה כבר 20 שנים. מלחין, מעבד ומפיק מוזיקלי.

"את הפיוט, השריש בליבי סביב שולחן השבת בבית אבי. ניגוני ושירי שבת היו עיקר השמחה, והמסורת נשמרת עד היום."

נעם שלמה.jpg
צורות גרפיות11.png
צורות גרפיות11.png
צורות גרפיות11.png
צורות גרפיות11.png
טובה קונסטבלר - מנחת קבוצת ראשון לציון
עובדת סוציאלית ותרפיסטית באמנות בתחומי אלימות במשפחה ופגיעות מיניות.

גדלתי בעולם ששירת הקודש בו, אשר הייתה אהובה עלי מאד, הושתתה על מוזיקה חסידית, סביב שולחן השבת או בתנועת הנוער. החשיפה לעולם הפיוט של מסורות אחרות הייתה, ועודנה, עבורי תגלית מופלאה, שיצרה תחושה מיסטית של חיבור למחוזות שנפשי הייתה בהן אי פעם... המפגש עם קבוצות הפיוט של קהילות שרות העצים את החוויה המעשירה ומרוממת הנפש, ואף עיגן אותה עבורי במסגרת בעלת משמעות חברתית, שאני מאד שמחה לקחת בה חלק.

טובה קונסטבלר1.jpg
צורות גרפיות11.png
צורות גרפיות11.png
צורות גרפיות11.png
bottom of page